FAQ – ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το κολλαγόνο είναι το κύριο συστατικό των βασικών δομών του σώματος και του συνδετικού ιστού. Αποτελεί μία πρωτεΐνη-κλειδί του οργανισμού, αντιπροσωπεύοντας το 30% του συνόλου της πρωτεΐνης του σώματος και το 75% της πρωτεΐνης που συνθέτει το δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι το κολλαγόνο είναι το βασικό συστατικό του δέρματος και της επιδερμίδας. Επιπλέον, το κολλαγόνο παίζει τεράστιο ρόλο στην κατασκευή του σώματος γιατί είναι υπεύθυνο για τη συνοχή, την ελαστικότητα και την αναπαραγωγή του δέρματος, των χόνδρων των αρθρώσεων, αλλά και των οστών.

Δυστυχώς, τα αποθέματα κολλαγόνου μειώνονται με την πάροδο του χρόνου και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς.  Από την ηλικία των 25 ετών και μετά, τα επίπεδα του κολλαγόνου στο σώμα μας αρχίζουν να μειώνονται φυσιολογικά με ρυθμό περίπου 1,5% ετησίως. Κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης και αργότερα της γήρανσης, οι γυναίκες χάνουν κολλαγόνο με γρηγορότερο ρυθμό σε σχέση με τους άντρες.

Αυτό το τόσο πολύτιμο συστατικό του οργανισμού μας, δυστυχώς αδυνατούμε να το προσλάβουμε από κάποιο είδος τροφής. Συνεπώς, η χορήγησή του στον οργανισμό μας μέσω των συμπληρωμάτων διατροφής καθίσταται απαραίτητη.

Τονώνοντας τα φυσικά επίπεδα του κολλαγόνου του οργανισμού ευεργετούμε τις αρθρώσεις και τα οστά μας και ενισχύουμε την ελαστικότητα του δέρματός μας. Η ενίσχυση του κολλαγόνου του οργανισμού μας έχει θετικά αποτελέσματα τόσο στην υγεία των αρθρώσεων μας όσο και στη διατήρηση μιας νεανικής, γεμάτης φρεσκάδα, αναζωογονημένης εμφάνισης

To Collagen Pro-active, με τη μοναδική του φόρμουλα ενεργοποιεί τον οργανισμό να παράξει φυσικό κολλαγόνο, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση του επιπέδου κολλαγόνου στις αρθρώσεις και στο χόριο του δέρματος.

Η πατενταρισμένη, από Ισπανούς επιστήμονες, διαδικασία ενζυματικής υδρόλυσης του κολλαγόνου επιτρέπει την 95% απορρόφηση του με τη μορφή πεπτιδίων, τη συσσώρευσή τους στα σημεία που εκδηλώνεται ανάγκη στο σώμα και την ενεργοποίηση του οργανισμού να παράξει κολλαγόνο αποκαθιστώντας βλάβες στις αρθρώσεις και στο χόριο του δέρματος.

Εκτός από το γεγονός ότι είναι πιο εύληπτο, το υγρό πόσιμο κολλαγόνο Collagen Pro-active απορροφάται – όπως όλα τα υγρά άλλωστε – πιο εύκολα όταν εισέρχεται στο στομάχι. Κάθε ημερήσια δόση Collagen Pro-active περιέχει 10.000 mg υδρολυμένου κολλαγόνου, το οποίο είναι τουλάχιστον 50 φορές πιο ισχυρό και πιο αποτελεσματικό από οποιοδήποτε χάπι κολλαγόνου.

Τα χάπια μπορεί να κοστίζουν λιγότερο, αλλά στην πραγματικότητα η πόσιμη μορφή δίνει μεγαλύτερη αξία στην αγορά μας, αφού το υδρολυμένο κολλαγόνο απορροφάται και διανέμεται πιο αποτελεσματικά σε όλο το σώμα.

Τελευταίες επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως η υγρή πόσιμη μορφή απορροφάται από τον ανθρώπινο οργανισμό σε ποσοστό πάνω από 90%, κάτι που αδυνατούν να πετύχουν τόσο οι ταμπλέτες, όσο και οι κάψουλες.

Η οργανοληπτική αυτή ιδιαιτερότητα έχει αποτέλεσμα τη βελτίωση της αποδοτικότητας των ενεργών συστατικών. Επιπλέον, οι στέρεες μορφές συμπληρωμάτων διατροφής επιβαρύνουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος σε αντίθεση με την υγρή, πόσιμη μορφή, που είναι εύληπτη, εύπεπτη και ταχέως απορροφήσιμη

Καταρχάς, οι περισσότεροι οργανισμοί ανταποκρίνονται θετικά πριν καν καταναλωθεί το πρώτο μπουκάλι. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος θα έχει τα ίδια αποτελέσματα στον ίδιο χρόνο διότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία του δέρματος, όπως τα γονίδια, ο τρόπος ζωής, η διατροφή, η εκτενής έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα κ.ο.κ. Όσοι λαμβάνουν το Collagen Pro-active διαπιστώνουν καλύτερη ενυδάτωση και λείανση του δέρματος τις πρώτες 2-3 εβδομάδες συστηματικής χρήσης ενώ ταυτόχρονα υποχωρούν οι πόνοι των αρθρώσεων. Ωστόσο, σύμφωνα και με πλήθος μελετών τα αποτελέσματα μεγιστοποιούνται μετά τη χρήση 4 μηνών

Εκφυλιστικές παθήσεις και τραυματισμοί προκαλούν φθορά του αρθρικού χόνδρου που καλύπτει την επιφάνεια των οστών μέσα στην άρθρωση. Με τη συστηματική χρήση του Collagen Pro-active, το κολλαγόνο με τη μορφή πεπτιδίων απορροφάται έως και 95% και συσσωρεύεται στα χονδροκύτταρα ενεργοποιώντας τον οργανισμό να παράξει κολλαγόνο προκαλώντας την ανάπλαση του χόνδρου. Σύμφωνα με κλινικές μελέτες για το Collagen Pro-active, οι πόνοι και το πρήξιμο των αρθρώσεων μειώνεται έως και 80,8% τους 4 πρώτους μήνες χρήσης του.

Το Collagen Pro-active είναι ό,τι πιο καινοτόμο υπάρχει στην επιστήμη του κολλαγόνου. Είναι το μοναδικό κολλαγόνο σε πεπτίδια που είναι εμπλουτισμένο με μαγνήσιο, πυρίτιο και το μισό σύμπλεγμα της βιταμίνης Β.  Το Collagen Pro-active είναι το  μοναδικό σε συσκευασία 600ml για να μας καλύπτει πάνω από 1 μήνα. Είναι η πιο οικονομική πρόταση της αγοράς, καθώς 1 δόση  Collagen Pro-active  ισοδυναμεί με 20 χαπάκια σκευασμάτων κολλαγόνου που κυκλοφορούν στην αγορά, έχει 20% επιπλέον προϊόν δώρο, σε πόσιμη μορφή, δοκιμασμένο για πάνω από 10 χρόνια. Αυτό, το καθιστά μοναδική και ξεχωριστή πρόταση σε σχέση με άλλα κολλαγόνα και συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά για την αντιμετώπιση των πόνων στις αρθρώσεις. Επιπλεόν, η μοναδική του σύνθεση πέρα από υγιείς αρθρώσεις χαρίζει λαμπερή επιδερμίδα, δυνατά μαλλιά και γερά νύχια

Το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για τη συνοχή, την ελαστικότητα και την ανάπλαση του δέρματος. Από την ηλικία των 25 ετών τα επίπεδα κολλαγόνου αρχίζουν να μειώνονται, με τις γυναίκες να χάνουν κολλαγόνο με πιο γρήγορα ρυθμό από τους άντρες, κατά την διαδικασία της ωρίμανσης και αργότερα της γήρανσης.

Οι κυριότερες συνέπειες/επιπτώσεις στην επιδερμίδα μας από τη μείωση του κολλαγόνου είναι η σταδιακή αύξηση των ρυτίδων και η άτονη, θαμπή και «σπασμένη» επιδερμίδα.

Αυξάνοντας τα φυσικά επίπεδα κολλαγόνου του σώματος, ενισχύεται η ελαστικότητα και τόνωση του δέρματος, συντελώντας στη διατήρηση τόσο μιας νεανικής εμφάνισης, όσο και εσωτερικής υγείας.

Το Collagen Pro-active  σύμφωνα με κλινικές μελέτες, διεγείρει τους ινοβλάστες στο χόριο του δέρματος, ώστε να συνθέσουν κολλαγόνο, πετυχαίνοντας :

  • Αύξηση της ελαστικότητας και της λάμψης του δέρματος
  • Υγιή, δυνατά μαλλιά που μακραίνουν πολύ πιο γρήγορα
  • Ενδυνάμωση και σκλήρυνση των νυχιών

Το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για τη συνοχή, την ελαστικότητα και την ανάπλαση του δέρματος. Από την ηλικία των 25 ετών τα επίπεδα κολλαγόνου αρχίζουν να μειώνονται, με τις γυναίκες να χάνουν κολλαγόνο με πιο γρήγορα ρυθμό από τους άντρες, κατά την διαδικασία της ωρίμανσης και αργότερα της γήρανσης.

Οι κυριότερες συνέπειες/επιπτώσεις στις αρθρώσεις μας από τη μείωση του κολλαγόνου είναι οι πόνοι και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε αυτές (οστεοαρθρίτιδα κλπ)

Το Collagen Pro-active  σύμφωνα με κλινικές μελέτες, διεγείρει αποτελεσματικά τα χονδροκύτταρα, ώστε να αναπλάσουν τον χόνδρο, πετυχαίνοντας :

  • Ενίσχυση των αρθρώσεων με ταυτόχρονη μείωση του πόνου
  • Αύξηση της ευλυγισίας και της κινητικότητας της άρθρωσης
  • Αποκατάσταση της κίνησης

Το Collagen Pro-active απευθύνεται σε:

• Άτομα με προβλήματα στις αρθρώσεις (αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα)

• Άτομα που ασκούνται συστηματικά και αθλητές

• Γυναίκες στην περίοδο εμμηνόπαυσης αλλά και την κλιμακτήριο

• Όλους όσους επιθυμούν να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα των αρθρώσεων, ταλαιπωρημένου δέρματος, καθώς και αδύναμων μαλλιών και νυχιών

Σύμφωνα με πλήθος κλινικών μελετών η ημερησία λήψη 10 gr υδρολυμένου κολλαγόνου ημερησίως  (ένα καπάκι Collagen Pro-active) είναι καθοριστική για την υγεία των αρθρώσεων. Αναφορικά με την ημερήσια δοσολογία, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον παρακάτω πίνακα.

collagen

Μπορείτε να πιείτε το Collagen Pro-active  σκέτο ή να το αραιώσετε με νερό, τσάι ή χυμό.

Στη διάρκεια του ύπνου αυξάνεται η δυνατότητα απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό. Ένα καπάκι Collagen Pro-active 30 λεπτά πριν τον ύπνο μεγιστοποιεί την απορρόφηση και συσσώρευση πεπτιδίων κολλαγόνου στους χόνδρους των αρθρώσεων και το χόριο του δέρματος.

Από τον πρώτο μήνα χρήσης θα νιώσετε τη διαφορά στις αρθρώσεις, αλλά και σε δέρμα, νύχια και μαλλιά.

Μετά από χρόνια μελέτης πάνω στο προϊόν δεν έχει αναφερθεί καμία παρενέργεια σε υγιείς οργανισμούς. Όπως σε όλα τα συμπληρώματα δεν συνιστάται η χρήση του:

• στην οξεία φάση οποιασδήποτε ασθένειας

• στην κύηση και γαλουχία

Δεν ενδείκνυται σε πάσχοντες από νεφρική ανεπάρκεια και με κίρρωση του ύπατος. Τέλος, μπορεί να ληφθεί και από διαβητικούς κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό τους, καθώς περιέχει ελάχιστη ποσότητα φρουκτόζης.

Παρόλο που το Collagen Pro-active είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, συστήνεται οι γυναίκες που είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή σε περίοδο θηλασμού να μην το λαμβάνουν, όπως και γενικά κανένα συμπληρώματα διατροφής στην περίοδο αυτή, ειδικά αν δεν έχουν συνεννοηθεί πρώτα με τον προσωπικό τους ιατρό

Το Collagen Pro-Active διαθέτει Αρ. Γν. Ε.Ο.Φ. 78511/18-11-2010.

Επίσης, είναι γνωστοποιημένο στο Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας (Ministry of Health of England).
Κυκλοφορεί με επιτυχία πάνω από επτά χρόνια στην Αμερική, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιαπωνία.
Μακροχρόνιες προ-κλινικές και κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει πως το κολλαγόνο και το υδρολυμένο κολλαγόνο είναι απόλυτα ασφαλή.
Το 1999 η Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (F.D.A.) ανακοίνωσε πως το κολλαγόνο και το υδρολυμένο κολλαγόνο δεν είναι επισφαλή για την υγεία, κατατάσσοντάς τα στην κατηγορία των ασφαλών προϊόντων GRAS (Generally Recognized As Safe). To 2003 η θέση αυτή επιβεβαιώθηκε.

Τι γεύση έχει ?

Το Collagen Pro-active κυκλοφορεί σε 2 υπέροχες γεύσεις, λεμόνι και φράουλα

Η καθημερινή δοσολογία ενός καπακίου από το Collagen Pro-active περιλαμβάνει 10 gr υδρολυμένου κολλαγόνου, μαγνήσιο, vit B1 (θειαμίνη), vit B2 (ριβοφλαβίνη), vit B5 (παντοθενικό οξύ), vit B6 (πυροξίνη) τα οποία έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η προτεινόμενη χρήση διάρκειας 4 μηνών 2 φορές το έτος με 2μηνη αποχή εξασφαλίζει τα επιθυμητά επίπεδα κολλαγόνου στις περιοχές που απαιτείται.

Ένα μπουκάλι Collagen Pro-active διαρκεί 30-35 ημέρες. Η συστηματική του χρήση εξασφαλίζει την υγιή κατάσταση του δέρματος και των αρθρώσεων και συμβάλλει στην βελτίωση της ευεξίας του οργανισμού.

To Collagen Pro-active διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Μην τοποθετείτε το Collagen Pro-active στο ψυγείο.

Βεβαίως! Το Collagen Pro-active μπορεί να λαμβάνεται ως μέρος μία ισορροπημένης διατροφής με βιταμίνες, υγιεινές τροφές και άλλα συμπληρώματα διατροφής. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί με τη συνολική πρόσληψη σκευασμάτων. Αν δεν είστε σίγουροι, συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό σας ή τον φαρμακοποιό σας ή να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας.