Πίνουν οι άντρες Κολλαγόνο;

In Τί λένε οι ειδικοί

Πολλοί άντρες έχουν την εσφαλμένη πεποίθηση ότι το κολλαγόνο προορίζεται μόνο για γυναίκες, γιατί έχει επικρατήσει να είναι συνυφασμένο με την υγεία του δέρματος και γενικότερα την ομορφιά.

Δεδομένου ότι οι οργανισμοί είναι όμοιοι και στα δύο φύλα, έχουν τις ίδιες ανάγκες σε διατροφή και κατ’ επέκταση τις ίδιες ανάγκες για κάλυψη μέσω συμπληρωμάτων διατροφής. Στην πραγματικότητα, κάθε γυναίκα, αλλά ΚΑΙ άνδρας έχει δικαίωμα να απολαμβάνει οφέλη στην υγεία, στην ελευθερία της κίνησης, στη δύναμη, αλλά – γιατί όχι; – και στην ομορφιά, από τα πεπτίδια κολλαγόνου υψηλής απορροφησιμότητας και αποτελεσματικότητας!

collagono-antras

Είναι αποδεδειγμένα ωφέλιμο για την καθημερινότητα του άνδρα, αλλά και της γυναίκας, καθώς χαρίζει υγιείς αρθρώσεις, νεανικό δέρμα και δυνατά μαλλιά.

Tι ειναι το κολλαγoνο;

Το κολλαγόνο είναι το κύριο συστατικό των βασικών δομών του σώματος και του συνδετικού ιστού. Αποτελεί την πρωτεΐνη – κλειδί του οργανισμού, αφού είναι το 30% της συνολικής πρωτεΐνης του σώματος και το 75% της πρωτεΐνης που συνθέτει το δέρμα! Αυτό σημαίνει ότι το κολλαγόνο είναι το βασικό συστατικό του δέρματος και του χόνδρου των αρθρώσεων.

Η επάρκειά του βοηθάει τις αρθρώσεις στην αναδόμηση του χόνδρου, ενώ στο δέρμα εξασφαλίζει συνοχή, ελαστικότητα και νεανικότητα. Υπεύθυνοι παράγοντες για την παραγωγή κολλαγόνου είναι οι ινοβλάστες στο χόριο του δέρματος και τα χονδροκύτταρα στις αρθρώσεις.

Η φυσική παραγωγή και τα επίπεδα του κολλαγόνου αρχίζουν να μειώνονται από την ηλικία μόλις των 25 ετών, με αποτέλεσμα η ευλυγισία και η κίνηση να γίνονται όλο και πιο δύσκολα, οι αρθρώσεις να φθείρονται και να πονούν, το δέρμα να χάνει τη νεανικότητά του, τα μαλλιά να αραιώνουν και να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες άσπρες τρίχες. Με άλλα λόγια αυτή είναι η διαδικασία της ωρίμανσης και αργότερα της γήρανσης…

collagono-epidermida

Ο ρόλος των ινοβλαστών είναι η παραγωγή πρωτεϊνών (κολλαγόνου) που απαρτίζουν τη θεμέλια ουσία του συνδετικού ιστού. Στους ενήλικες οι ινοβλάστες και τα χονδροκύτταρα (τα κύτταρα που βρίσκονται στον χόνδρο των αρθρώσεων) εκκρίνουν ενεργά κολλαγόνο. Οι ινοβλάστες και τα χονδροκύτταρα είναι ευαίσθητα σε φυσικά και χημικά ερεθίσματα, τα οποία μπορούν να τα ενεργοποιήσουν, αλλά και να τα πολλαπλασιάσουν.

Η ενεργοποίηση των ινοβλαστών και των χονδροκυττάρων έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Καθώς μεγαλώνουμε, άνδρες και γυναίκες, κουραζόμαστε πιο εύκολα και νιώθουμε έντονους πόνους στα γόνατα, τα ισχία και γενικότερα σε όλες μας τις αρθρώσεις. Συχνά ο λόγος είναι η μείωση του κολλαγόνου που αποτελεί δομικό συστατικό των αρθρώσεων.

Ενεργοποιηση της παραγωγης κολλαγονου:

Επειδή το κολλαγόνο είναι αδύνατον να το λάβουμε από κάποια συγκεκριμένη τροφή, καθίσταται μονόδρομος η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής που ενεργοποιούν την παραγωγή του.

Το Collagen Pro – active, το ενζυματικά υδρολυμένο πόσιμο κολλαγόνο, απορροφάται από τον οργανισμό με τη μορφή πεπτιδίων σε ποσοστό άνω του 90%, κατανέμεται και συσσωρεύεται στα χονδροκύτταρα και στο χόριο του δέρματος, και διεγείρει τον οργανισμό, να παράξει κολλαγόνο εκ νέου, ώστε να αποκαταστήσει βλάβες στον αρθρικό χόνδρο και στο δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται οι αρθρώσεις και μειώνεται ο πόνος, ενώ το δέρμα ανακτά τα χαρακτηριστικά της νεότητας.
Λαμβάνοντας, λοιπόν, ως δεδομένο ότι με την ενίσχυση των επιπέδων κολλαγόνου αποκαθίστανται οι βλάβες στις αρθρώσεις, εύκολα συμπεραίνουμε ότι το Collagen Pro – active απευθύνεται τόσο σε άντρες που αθλούνται, όσο και σε άντρες οι οποίοι κάνουν χειρωνακτική εργασία και χρειάζονται ένα δυνατό, υγιές και ανθεκτικό σώμα!

μπουκάλι-λεμόνι