6 συμβουλές για την καλή υγεία των αρθρώσεων

Οι πόνοι στις αρθρώσεις, σε γόνατα, αγκώνες, δάκτυλα, μας ταλαιπωρούν συχνά. Η φροντίδα τους είναι σημαντική, σε κάθε ηλικία. Με την πάροδο όμως των χρόνων και καθώς μεγαλώνουμε, ιδίως μετά τα 40, χρειάζονται ακόμα περισσότερο τη φροντίδα μας. Οι υγιείς αρθρώσεις είναι το κλειδί για μια δραστήρια ζωή, μας δίνουν ελευθερία κινήσεων, μας κάνουν να νιώθουμε δυνατές.

Το Collagen Pro-active έχει για σας κάποιες μικρές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για υγιείς αρθρώσεις, πάντα σε συνδυασμό με ένα καπάκι, από το απαραίτητο πόσιμο κολλαγόνο, κάθε βράδυ:

1.       Ρυθμίστε το βάρος σας

Αν έχετε ενοχλήσεις στις αρθρώσεις σας και κάποια κιλάκια παραπάνω, η ενόχληση ίσως να οφείλεται και σε αυτό. Το επιπλέον βάρος προσθέτει έξτρα “στρες” στις αρθρώσεις, που στην ουσία φέρουν το συνολικό φορτίο του σώματός μας στα γόνατά μας. Έτσι, τα επιπλέον κιλά ασκούν πίεση που καταπονεί αρθρώσεις και χόνδρους.

2.       Ακολουθήστε μία ισορροπημένη διατροφή

Για να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, πρέπει να υιοθετήσετε μια καλή και ισορροπημένη διατροφή. Πώς όμως μπορούμε να εξασφαλίσουμε την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού μας και να πετύχουμε την απόλυτη σωματική αρμονία, υγεία, ομορφιά, ισορροπία;

Τηρώντας τις βασικές αρχές για τη επίτευξη του ιδανικού βάρους:

 • Πίνω πολύ νερό (τουλάχιστον 10 ποτήρια τη μέρα)
 • Κάνω πολλά και μικρά γεύματα με καλό και υγιεινό φαγητό
 • Κάνω την κίνηση τρόπο ζωής και ασκούμαι τακτικά

3.       Ασκηθείτε τακτικά

Επιλέξτε τη μορφή άσκησης που σας αρέσει και σας ταιριάζει για 30 λεπτά, όσο πιο συχνά μπορείτε μέσα στην εβδομάδα: τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι, γυμναστήριο, κάποιο άθλημα, yoga, pilates, πολεμικές τέχνες, απλό περπάτημα στη φύση, τρέξιμο με τα παιδιά. Η τακτική άσκηση διατηρεί τις αρθρώσεις μας ενεργείς και υγιείς, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει την ανθεκτικότητά τους σε τραυματισμούς και καταπόνηση αργότερα.

4.       Σταματήστε το κάπνισμα

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το κάπνισμα μπορεί να βλάψει τις αρθρώσεις σας αυξάνοντας τη φλεγμονή. Σύμφωνα με μελέτες, το κάπνισμα μειώνει την παροχή αίματος στα οστά, αναστέλλει την παραγωγή κυττάρων που βοηθούν στην ανάπλαση των οστών, μειώνει την απορρόφηση του ασβεστίου από τη διατροφή, αυξάνει τον κίνδυνο κατάγματος σε μεγάλη ηλικία και παρεμβαίνει στη διαδικασία επούλωσης επιβραδύνοντας την επούλωση πληγών και καταγμάτων.

5.       Βγείτε στον ήλιο

Το 90% της πρόσληψης της βιταμίνης D το λαμβάνουμε μέσω της έκθεσης στον ήλιο. Η «βιταμίνη του ήλιου» βοηθά, ανάμεσα σε άλλα, τον οργανισμό μας να απορροφήσει κάλιο το οποίο είναι υπεύθυνο για την ενδυνάμωση των οστών μας. Η έλλειψη της βιταμίνης αυτής συνδέεται με πολλές παθήσεις των οστών. Οι ειδικοί λένε ότι χρειαζόμαστε τουλάχιστον 10 με 30 λεπτά έκθεσης στον ήλιο την ημέρα, αρκετές φορές την εβδομάδα.

6.       Λάβετε το απαραίτητο κολλαγόνο

Το κολλαγόνο παίζει τεράστιο ρόλο στην κατασκευή του σώματος γιατί είναι υπεύθυνο για τη συνοχή, την ελαστικότητα και την αναπαραγωγή του δέρματος, των χόνδρων των αρθρώσεων, αλλά και των οστών. Δυστυχώς, τα αποθέματα κολλαγόνου μειώνονται με την πάροδο του χρόνου και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς.

Το Collagen Pro-active είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα διατροφής, που αποδεδειγμένα ενισχύει τις αρθρώσεις μας εδώ και χρόνια. 

Απορροφάται άνω του 90% από τον οργανισμό, συγκεντρώνεται στα σημεία που το χρειάζεται ο οργανισμός μας περισσότερο, δηλαδή στον χόνδρο των αρθρώσεων, και ενεργοποιεί φυσικά τον οργανισμό ώστε να παράγει το δικό του κολλαγόνο. Με τα πρώτα αποτελέσματα να εμφανίζονται από το πρώτο κιόλας μπουκάλι, δηλαδή στον πρώτο μόλις μήνα χρήσης.

Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας μπορούν να μας βοηθήσουν να προστατέψουμε τις αρθρώσεις μας! Να κινούμαστε ελεύθερα, και να συνεχίσουμε να κάνουμε όλα όσα αγαπάμε, χωρίς πόνο στις αρθρώσεις. 

 

Back to top
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop
  Μετάβαση στο περιεχόμενο